IMG_2503

Asken växer inte på en bra plats.

… och 4 andra saker som Trädgårdsgruppen snackar om

 1. Trädgårdsmästarens höststädning. Förra torsdagen hade några av oss i Trädgårdsgruppen nöjet att få en morgondejt med Jan-Åke Björklund från trädgårdsfirman Björk & Lund. Det är den firma vi har avtal med sedan omgörningen av baksidan. I avtalet ingår det att Jan-Åke ska göra en höststädning (inte att förväxla med vår egen höststädning).

  IMG_2478

  Jan-Åke Björklund, Peder Melin, Elin & Axel Uhrbom och Inger Ericsson snicksnackar om astilben.

 2.  Rabatten inför vinter. Jan-Åke kommer bland annat att beskära bukettapeln, aronian och dockrosen. Man vill inte att buskarna blir för yviga och dockrosen har flera så kallade tjuvskott. Det beslutades att astilben, förgätmigejen och myskmadran inte rensas inför vintern utan får vara brun i rabatten. Det blir finare än att det skulle vara alldeles kalt.
  IMG_2474

  Astilben blir lite brun under vintern, men är fin ändå!

  IMG_2499

  Klassiskt tjuvskott hos en dockros.

  IMG_2482

  Bukettapel, släkt med äpplet …

  IMG_2483

  … men smakar inte så gott.

 3. Risig myskmadra. Myskmadran borta vid 10:an är lite risigare än övriga myskmadror. Detta kan hör och häpna bero på att det legat en del fimpar i rabatten vid 10:ans port. Men det kan såklart också bero på solläget precis där. Låt bli att fimpa där hursomhelst, ok?

  IMG_2471

  Myskmadran vid 10:an har sett bättre dagar.

 4. Ingen nedgrävning av markduk. Vi har lagt ner frågan om att gräva ner en markduk vid fasaden för att förhindra ogräsuppkomst. Till våren lägger vi i stället en svart fiberduk ovanför gruset i cirka en månad som ska kväva ogräsets framfart. Det kommer att se lite tråkigt ut just då, men det är för en god saks skull.

  Jan-Åke plockar kärs i grusgången där det växer problematiskt mycket ogräs. En fiberduk över gruset i en månad till våren råder bot på problemet.

  Jan-Åke plockar kärs i grusgången där det växer problematiskt mycket ogräs. En fiberduk över gruset i en månad till våren råder bot på problemet.

Och så var det det här med asken vid cykelstället, den håller på att ta över och den ska vi själva ta bort vid vår egen städdag.