Matavfall – slängs i särskilda bruna papperspåsar som slängs i de bruna behållarna bakom hus 10. Påsar finns att hämta i källaren, antingen i anslutning till källarförråden eller i närhet av cykelförråd och tvättstugor (är de slut, kontakta någon i styrelsen så ordnar vi fler). 

Sophanteringen 2016_1

Hushållssopor – läggs i väl förslutna plastpåsar som slängs i det svart-gröna sopkärlet bakom hus 10.

Hjälp gärna till att felanmäla när/om soporna inte har blivit tömda. Felanmäler gör man i första skedet hos Stockholm Vatten, klicka här och kom direkt till felanmälningssidan.

Ange kundnr 92247026. Man kan också ringa dem på 08-522 126 22.
Sätt upp en lapp på kärlet så ser andra att du felanmält.

Glas, plast, kartong, tidningar, metall och batterier – sorteras och slängs i särskilda behållare på kommunens återvinningsstationer. Närmast är de som står på Ekhagsvägen ner mot Bergiusvägen.

Grovsopor, elskrot, kemiskt och annat miljöfarligt avfall – ansvarar du själv för att förvara och forsla bort. Ekoxen har inget tillgängligt grovsoprum. Kommunen hämtar grovsopor och mindre elskrot fyra gånger per år. Vi försöker meddela detta på vår hemsida, men du kan även kolla själv, och anmäla dig för SMS-påminnelserStockholm Vatten och Avfalls hemsida. Upphämtning sker på Bergiusvägen i närheten av återvinningsstationen. Alternativt slänger du själv på någon av Stockholms sex återvinningscentraler

Återvinningscentral

skärmdump från stockholms stads hemsida

För grovsoppor kan man också använda appen och tjänsten TipTapp. Man får betala en slant för att få saker slängt. Det är dock lite oklart med skattereglerna för detta. Så titta på det innan du själv bestämmer dig för att använda tjänsten.

 

Post Revisions: