Åtgärdat! Varmvatten i full funktion nu.

På grund av arbete med värmeundercentralen, och bytet av bergvärmepump har vi fortsatta problem med varmvattnet. Vi arbetar med entreprenören för att försöka hitta en åtgärd på styr och regler för att om inte annat få igång oljepannorna. Det borde vi ha reglerat att de skall finnas driftsatta under tiden, men det var bara avtalsmässigt indirekt reglerat. Vi har just nu ingen plan för åtgärder, men hoppas på att snarast finna en lösning. Förhoppningsvis redan under helgen.

Tänk gärna på användningen av varmvatten under tiden, och drick inte varmvatten alls. Uppdateras löpande, håll koll på hemsidan för nyheter.

uppdatering (20/8 15:06): förhoppningsvis kommer de nya bergvärmepumparna igång idag, vilket bör ge oss prima varmvatten.

uppdatering 2 (16:12): bvp:na är igång och vi bör ha full/bra värme till kvällen i varmvattnet. Kvar är att fixa styr och regler till oljebrännarna. Men inget som är just nu för funktionen i lägenheterna akut.

uppdatering 3 (18:23): Status:
– Vi har 50 grader i stora ack-tankarna, som förvärmer, kallvattnet på dess väg att bli varmvatten.
– Vi har 38 grader i de små, som är enkom för varmvatten.
…vilket ger 38 grader ut. Något är vaj i styr och regler. Vi får nog lösning på detta mer exakt i morgon.

uppdatering 3.5 (19.37): (ej upp på webben för än 22.30) — 41-42 grader..går åt rätt håll. Vi kollar senare igen. Kommunicerat detta med entreprenören också.

uppdatering 4 (21:50-ish): 45 grader cirka på varmvattnet. Om det är att systemet återhämtar sig eller att färre just nu använder det vet jag inte. Vi får se i morgon. Annars verkar det funka bra minus lite fix, som inte påverkar värmen (verkar som om bara ena går, i stället för växelvis, för jämare slitage.)

uppdatering 5 (21/8 08:35): 51-53 grader på utgående varmvattnet.. nu är det nästan som det ska. Praktiken räcker 50…men vi har som mål 55 för ett stabilt och säkert system.

 

Post Revisions: