Tyskgeting sprungen ur min badrumsventil som jag fångade i en PET-flaska för några år sedan.

En del av oss i kåken, undertecknad inräknad, har det lite oangenäma besväret med att getingar varje år slår sig ner i ventilen i badrummet. Förutom att det låter som att en otäck insektsarmé har körövning i duschen tar sig en och annan geting ut i lägenheten, högsäsong kan det även bli några stycken.

Det kan ju vara frestande att bara ringa en skadedjurssanerare som får ”ta hand om problemet”, och då menar jag ”ta hand om” som på Gudfadern-sättet.

Tyvärr är det inte så enkelt. Gift vill vi ju inte ha i våra ventiler, utan lösningen är att vi måste alla hjälpas åt och kolla var de kommer in. Förmodligen uppe vid taknocken, i håligheter där som saknar nät bor dessutom både en och annan blåmes, kanske fan och hans moster också, vad vet jag.

Nu är säsongen redan i gång, och jag är ledsen, fellow getinganfallna, men det enda vi kan göra nu är att sätta nät runt ventilen i duschen. Själv tänkte jag ta och klippa till en sådan här nätpåse man tvättar delikata plagg i och tejpa upp runt.

I vinter, när getingarna dött/flyttat ut – då kan vi täppa till hålen utomhus. Gör vi det nu riskerar vi att de som redan bor inne i ventilerna blir rasande och strömmar ut i lägenheterna.

Post Revisions: