kvartalsrapport-iconÄntligen är kvartalsrapporten för Q2 klar, då vi äntligen fått siffrorna. Du kan se den här som PDF: kvartalsrapport 2016 Q2. Givetvis återfinns den som alltid även https://www.brfekoxen.com/foreningen/kvartalsrapporter/

Inget speciellt som jag är orolig för. Men några kommentarer:

Oljeförbrukningen2016-Q2Oljan är hög. Vi kompenserar redan idag för att mesta förbrukas under Q1, men kanske inte tillräkligt. Fördelningen av årsbudgeten som är 170 tkr, görs idag med följande fördelning: Q1 55%, Q2 5%, Q3 5%, Q4 35%.

Mot bakgrund av det vi redan vet, och den detaljerade statistiken, så kanske bör vi öka detta till 60% i Q1 och minska Q4 till 30%, men jag måste avvakta mer statistik och information. Kanske är det Q2 och Q3 som skall minskas till 0%. Vi har i alla fall en bra början på bra statistik. Allt för att veta om Oljeförbrukning 2016-Q2-grafdet är något som håller på att gå sönder, eller skena iväg i kostnader.
(Bokföringen är svår att titta i då det inte varit något kvartalsavstämning tidigare, och följdaktligen har även kostnaderna då man inte haft kontroll, ibland dragit i höjden.)

Konsultarvodena är höga. Som en följd av att vi i dialog med valberedningen inför detta året, inte valt att höja arvodena utan vi skall ta in mer extern hjälp. Detta är givetvis dyrare. Vilket redan nu slår igenom. Vissa är dock sådant som skulle kommit iaf. Så hela ökningen går inte att hänföra till detta, utan det har redan varit en plan även i styrelsen.

Post Revisions: