“Jag har varit i Kina och där vill många ta en selfie med mig”, sa Ove Schramm. Undertecknad ville inte vara sämre.

Som styrelseledamot har jag precis haft nöjet att få gå på Fastighetsägarnas evenemang ”Styrelsens ansvar och befogenheter”.

Föreläsningen hölls av en av Fastighetsägarnas jurister Ove Schramm.

Han berättade om mycket grundläggande information, så kallat basic stuff, och underströk att det viktigaste för en styrelse är att besluta om löpande underhåll och förvaltning. Och att de har mandat att göra det så att inte varje fråga, särskilt brådskande underhållsrelatersde sådana, kräver en stämma.

– En bra underhållsplan är a och o. Om pengar finns och det är något viktigt som behövs göras är det vansinne att styrelsen inte bara kan ta itu med det, sa Ove Schramm.

Det som är bra med den här typen av evenemang är att publiken ställer frågor. Och då kryper det fram ett och annat en tar till sig. Visste du till exempel att trivselreglerna i en förening upprättas i enlighet med ”ortens sed”?

Det kan alltså vara helt olika i Stockholm och exempelvis Malmö.

Vidare diskuterades mycket om andrahandsuthyrning, air bnb, och vad styrelsen kan göra när exempelvis en Brf-medlem råkar ut för psykisk sjukdom och börjar missköta sig.

Annars känner jag mest tacksamhet för att det är så bra folk i Brf Ekoxens styrelse, som redan har så bra koll och som jag lär mig oerhört mycket av.

Post Revisions: