You are viewing an old revision of this post, from 13 maj 2016 kl. 16:48:55. See below for differences between this version and the current revision.

Tidigare idag stod tvättstugan i på 10:an still. Det var en av propparna som hade gått. Dock inte den som borde gå… det är klart och tydligt felkopplat, vilket antingen får lastas vår förra elektriker, som jag milt uttryckt inte har mycket förtroende för, eller möjligen de som installerat detta en gång i tiden 90/91.

Vi har nyligen säkrat ner våra huvudsäkringar för att spara pengar. En besparing som inte bör orsaka dessa besvär. Jag har för det projektet dokumenterat och testat med lägre och lägre säkringar för att se vad som verkligen är vår topp-förbrukning. För tvättstugorna har jag kört i 6:an på 20 amp (original var 50 amp), och i 10:an med 25 amp. Sedan har jag testat med 10 amp för vår fastighetsel, belysning, bredband etc. Nu råkade det vara kopplat så att strömmen går från vår huvudsäkring 25 amp (A1) till undersäkringen för fastighetselen 10 amp (A1a) och där i från vidare till undersäkringen för tvättstugan 25 amp (A1b). Det är alltså seriekopplat A1->A1a-A1b vilket är tokfel. Det borde vara parallellkopplat A1->A1a o A1-A1b. (bild på detta kommer)

Troligen är det så, i alla fall när jag testar. Jag hoppas på att åtgärda det med vår nya elektriker som är här för LED-belysningen. Så vi kollar på detta samtidigt nu på måndag.

Post Revisions:
Changes:
13 maj 2016 kl. 16:48:55Current Revision
Title
Borttaget: Stoppet i tvättstugan på 10:an åtgärdad Tillagd: Stoppet i tvättstugan på 10:an åtgärdat - felaktig installation av el
Content
Oförändrad: Tidigare idag stod tvättstugan i på 10:an still. Det var en av propparna som hade gått. Dock inte den som borde gå... det är klart och tydligt felkopplat, vilket antingen får lastas vår förra elektriker, som jag milt uttryckt inte har mycket förtroende för, eller möjligen de som installerat detta en gång i tiden 90/91.Oförändrad: Tidigare idag stod tvättstugan i på 10:an still. Det var en av propparna som hade gått. Dock inte den som borde gå... det är klart och tydligt felkopplat, vilket antingen får lastas vår förra elektriker, som jag milt uttryckt inte har mycket förtroende för, eller möjligen de som installerat detta en gång i tiden 90/91.
Borttaget: Vi har nyligen säkrat ner våra huvudsäkringar för att spara pengar. En besparing som inte bör orsaka dessa besvär. Jag har för det projektet dokumenterat och testat med lägre och lägre säkringar för att se vad som verkligen är vår topp-förbrukning. För tvättstugorna har jag kört i 6:an på 20 amp (original var 50 amp), och i 10:an med 25 amp. Sedan har jag testat med 10 amp för vår fastighetsel, belysning, bredband etc. Nu råkade det vara kopplat så att strömmen går från vår huvudsäkring 25 amp (A1) till undersäkringen för fastighetselen 10 amp (A1a) och där i från vidare till undersäkringen för tvättstugan 25 amp (A1b). Det är alltså seriekopplat A1->A1a-A1b vilket är tokfel. Det borde vara parallellkopplat A1->A1a o A1-A1b. (bild på detta kommer) Tillagd: Vi har nyligen säkrat ner våra huvudsäkringar för att spara pengar. En besparing som inte bör orsaka dessa besvär. Jag har för det projektet dokumenterat och testat med lägre och lägre säkringar för att se vad som verkligen är vår topp-förbrukning. För tvättstugorna har jag kört i 6:an på 20 amp (original var 50 amp), och i 10:an med 25 amp. Sedan har jag testat med 10 amp för vår fastighetsel, belysning, bredband etc. Nu råkade det vara kopplat så att strömmen går från vår huvudsäkring 25 amp (A1) till undersäkringen för fastighetselen 10 amp (A1a) och där i från vidare till undersäkringen för tvättstugan 25 amp (A1b). Det är alltså seriekopplat A1->A1a->A1b vilket är tokfel. Det borde vara parallellkopplat A1->A1a och A1-A1b.
 Tillagd: <img class="alignnone size-thumbnail wp-image-1699" src="https://www.brfekoxen.com/ wp-content/uploads/2016/05/ Problem-med-elkopplingen- på-elrum-i-E10_ 1-150x150.jpg" alt="Problem med elkopplingen på elrum i E10_1" width="150" height="150" /> <img class="alignnone size-thumbnail wp-image-1700" src="https://www.brfekoxen.com/ wp-content/uploads/2016/05/ Problem-med-elkopplingen- på-elrum-i-E10_ 2-150x150.jpg" alt="Problem med elkopplingen på elrum i E10_2" width="150" height="150" />
Oförändrad: Troligen är det så, i alla fall när jag testar. Jag hoppas på att åtgärda det med vår nya elektriker som är här för LED-belysningen. Så vi kollar på detta samtidigt nu på måndag.Oförändrad: Troligen är det så, i alla fall när jag testar. Jag hoppas på att åtgärda det med vår nya elektriker som är här för LED-belysningen. Så vi kollar på detta samtidigt nu på måndag.
 Tillagd: Edit:
 Tillagd: Att vi har kunnat köra hela tvättstugan (på grund av att det varit fel i elskåpen) och allt övrigt på 10 amp illustrerar hur extremt översäkrat det var tidigare. 50 Amp är också för mycket, så nu går allt på 25 amp och tvättstugan lika så. Att ingen gjort något åt detta, är illa. Detta bekräftar att den hjälp vi haft varit föga värd tidigare. Men vi hoppas på att nu spara bra med pengar på detta.

Note: Spaces may be added to comparison text to allow better line wrapping.