You are viewing an old revision of this post, from 1 november 2016 kl. 15:15:32. See below for differences between this version and the current revision.

OBS LÄS!
Dessvärre har vi stött på lite utmaningar på igångsättandet av byte av horistontella stammar. Nu hänger detta ihop även med revisorn, och vår lånebild, amorteringar, för finansieringen av detta ger olika effekter. Här är det viktigt att vi får en bra motpart, och jag ligger på valberedningen om ett förslag. Det brådskar. För detta hänger ihop, med våra lån. Speciellt då vi har en pengar i kassan. För trots det bör vi ta lån, speciellt då vi har pengar i kassan skall vi ta lån – hur konstigt det än låter.

Cancer

Detta aber. En av utmaningarna vi stötte på. Vi hade beslutat oss om entreprenör, och väntade på datum för projektmötes-start. Dessvärre hade proojektledaren hos entreprenören, fått veta att han hade cancer. 2a gången på kort tid i vår förening detta drabbar oss. Vi överlever, och hoppas att han repar sig och blir frisk. Vi kanske skall ha möte med honom och de iaf. Kanske blir en underentreprenör.

Men detta hänger ihop med hur vi gör med våra kassaflöden, våra lån, amorteringar etc. Alltså finansieringen. Och här behöver vi stöd från en revisor för hur vi kan tolka reglerna och vad som är rätt. Nuvarande revisor har visat sig vara en klåpare, i alla fall när det gäller revision av årsredovisningen. (Fel gör alla, men de är för många.)

Om vi väljer att finansiera detta ur KASSAN, så är det INTE avdragsgillt när en medlem säljer sin andel/lägenhet.

Om vi väljer att finansiera detta med LÅN, så är de avdragsgillt vid försäljning så som kapitalinsats EFTER att vi amorterat lånen (typ med kassan.)

Hur man skall göra detta och om vi tolkar detta rätt, är avhängt hur revisorn tolkar det hela. Därför att det viktigt med en bra revisor.

Troligen skall vi alltså ta nya lån, för våra investeringar, och sedan göra amorteringar på dessa. Detta brådskar. För vi har även en uppdatering av inkommande vatten-stammar. Liksom andra investeringar som kan bakas in i denna investering och detta lån.

Frågan är när vi skall ta lånen? Före årskiftet, efter årsskiftet? När skall dessa amorteras? I vilken takt kan vi amortera dem för att det skall gälla?

 

Post Revisions:
Changes:
1 november 2016 kl. 15:15:32Current Revision
Content
Oförändrad: OBS LÄS!Oförändrad: OBS LÄS!
Oförändrad: Dessvärre har vi stött på lite utmaningar på igångsättandet av byte av horistontella stammar. Nu hänger detta ihop även med revisorn, och vår lånebild, amorteringar, för finansieringen av detta ger olika effekter. Här är det viktigt att vi får en bra motpart, och jag ligger på valberedningen om ett förslag. Det brådskar. För detta hänger ihop, med våra lån. Speciellt då vi har en pengar i kassan. För trots det bör vi ta lån, speciellt då vi har pengar i kassan skall vi ta lån - hur konstigt det än låter.Oförändrad: Dessvärre har vi stött på lite utmaningar på igångsättandet av byte av horistontella stammar. Nu hänger detta ihop även med revisorn, och vår lånebild, amorteringar, för finansieringen av detta ger olika effekter. Här är det viktigt att vi får en bra motpart, och jag ligger på valberedningen om ett förslag. Det brådskar. För detta hänger ihop, med våra lån. Speciellt då vi har en pengar i kassan. För trots det bör vi ta lån, speciellt då vi har pengar i kassan skall vi ta lån - hur konstigt det än låter.
Oförändrad: <!--more-->Oförändrad: <!--more-->
Borttaget: Cancer 
 Tillagd: <strong>Cancer</strong>
Borttaget: Detta aber. En av utmaningarna vi stötte på. Vi hade beslutat oss om entreprenör, och väntade på datum för projektmötes-start. Dessvärre hade proojektledaren hos entreprenören, fått veta att han hade cancer. 2a gången på kort tid i vår förening detta drabbar oss. Vi överlever, och hoppas att han repar sig och blir frisk. Vi kanske skall ha möte med honom och de iaf. Kanske blir en underentreprenör. Tillagd: Detta aber. En av utmaningarna vi stötte på. Vi hade beslutat oss om entreprenör, och väntade på datum för projektmötes-start. Dessvärre hade projektledaren hos entreprenören, fått veta att han hade cancer. 2a gången på kort tid i vår förening detta aber drabbar oss. Vi överlever, och viktigast av allt håller tummarna och hoppas att han repar sig och blir frisk. Vi kanske skall ha möte med honom och de iaf. Kanske blir en underentreprenör. Inte helt klart i nuläget
 Tillagd: <strong>Finansieringen ur kassa eller med lån</strong>
Oförändrad: Men detta hänger ihop med hur vi gör med våra kassaflöden, våra lån, amorteringar etc. Alltså finansieringen. Och här behöver vi stöd från en revisor för hur vi kan tolka reglerna och vad som är rätt. Nuvarande revisor har visat sig vara en klåpare, i alla fall när det gäller revision av årsredovisningen. (Fel gör alla, men de är för många.)Oförändrad: Men detta hänger ihop med hur vi gör med våra kassaflöden, våra lån, amorteringar etc. Alltså finansieringen. Och här behöver vi stöd från en revisor för hur vi kan tolka reglerna och vad som är rätt. Nuvarande revisor har visat sig vara en klåpare, i alla fall när det gäller revision av årsredovisningen. (Fel gör alla, men de är för många.)
Oförändrad: Om vi väljer att finansiera detta ur KASSAN, så är det INTE avdragsgillt när en medlem säljer sin andel/lägenhet.Oförändrad: Om vi väljer att finansiera detta ur KASSAN, så är det INTE avdragsgillt när en medlem säljer sin andel/lägenhet.
Borttaget: Om vi väljer att finansiera detta med LÅN, så är de avdragsgillt vid försäljning så som kapitalinsats EFTER att vi amorterat lånen (typ med kassan.) Tillagd: Om vi väljer att finansiera detta med LÅN, så är det kanske avdragsgillt vid försäljning så som kapitalinsats EFTER att vi amorterat lånen (typ med kassan.)
Oförändrad: Hur man skall göra detta och om vi tolkar detta rätt, är avhängt hur revisorn tolkar det hela. Därför att det viktigt med en bra revisor.Oförändrad: Hur man skall göra detta och om vi tolkar detta rätt, är avhängt hur revisorn tolkar det hela. Därför att det viktigt med en bra revisor.
Oförändrad: Troligen skall vi alltså ta nya lån, för våra investeringar, och sedan göra amorteringar på dessa. Detta brådskar. För vi har även en uppdatering av inkommande vatten-stammar. Liksom andra investeringar som kan bakas in i denna investering och detta lån.Oförändrad: Troligen skall vi alltså ta nya lån, för våra investeringar, och sedan göra amorteringar på dessa. Detta brådskar. För vi har även en uppdatering av inkommande vatten-stammar. Liksom andra investeringar som kan bakas in i denna investering och detta lån.
Oförändrad: Frågan är när vi skall ta lånen? Före årskiftet, efter årsskiftet? När skall dessa amorteras? I vilken takt kan vi amortera dem för att det skall gälla?Oförändrad: Frågan är när vi skall ta lånen? Före årskiftet, efter årsskiftet? När skall dessa amorteras? I vilken takt kan vi amortera dem för att det skall gälla?
Oförändrad: &nbsp;Oförändrad: &nbsp;

Note: Spaces may be added to comparison text to allow better line wrapping.