Värmen är ny justerad och det bör återspegla sig i varmare lägenheter. För de som fortfarande har problem med kalla element gäller som vanligt, maila och till styrelsen så vi kan samla upp problemen och schemalägga åtgärder.

Mäta din inomhustemperatur görs ca 1 meter från golvet och minst 1 meter från fönster/vägg. För den som vill mäta själv brukar jag rekommendera följande två olika:
http://www.etm.se/produkt/hobo-mx1101-temp-rh-bluetooth-logger/
https://www.lascarelectronics.com/easylog-data-logger-el-wifi-tpplus/
(Personligen gillar jag MX1101..)

Arbetet med nya element, termostater, och ventiler fortgår och är nu nästan klart för utskick till entreprenörer. Troligen kommer vi inte hinna få ut det så vi får åtgärd i vinter redan. Det innebär troligen dessutom en fördyrande process.  Det kan vara värt det dock. Vi kommer troligen efterfråga det om det är någon som har utrymme och resurser att göra det nu. Men man kan dock bli lite misstänksam varför någon entreprenör har lediga resurser och kan ta ett sådant här projekt direkt. I projektet kommer även en balansering av systemet göras, vilket också troligen är ett problem varför en del har kallt.

Förhoppningen är att dessa problem inte kommer uppstå varken i närtid eller i framtiden, men det hänger på att styrelsen jobbar och sköter underhållsplanen, och vågar investera i underhåll. För det behöver man skapa utrymme för korrekt underhåll genom korrekta avgifter och hyror.

Problem med helt kalla element, kan bero på att ventilen behöver “motioneras”. Det bör man vara kunnig för att göra, men går att göra själv.

Glöm inte våga maila in problem, önskemål eller frågor. Eller ställ gärna en fråga, kommentar i facebook-gruppen. Kanske fler som har problem.

 

Post Revisions: