En del gör det för att det är billigare än gas, en del gör det av helt andra skäl. Det har dock vissa utmaningar. Det ökar mängden el som vi drar, och kanske ökar behovet av att säkra upp våra inkommande el. Eller så har man i alla fall från tidigare fastighetsförvaltare som vi har anlitat sagt. Lika så har man sagt att det inte är lönsamt att samla alla våra abonnemang. Preliminära uppgifter jag har är detta fel, fel, fel.

Analysrapporten är inte klar ännu, och inte heller beslutet i styrelsen. Jag hoppas dock att inom inte allt för lång tid kunna presentera att det är fritt att göra dessa uppgraderingar. Lika så installera golvvärme i badrummen, förutsatt att man har kvar vattenburet element eller vattenburen handdukstork. (Kombinationen vattenburet och el-handdukstork är också då okej.) (Idag har det varit något man får göra med vissa reservationer.)

Preliminära siffror gör gällandes att en samling av inkommande el från fyra (4) servicer a 125 A till en (1) om 250 A (eller 400 A), liksom även gemensamt elabonnemang ger en besparing som återbetalar sig på 2,5-3 år. Det skulle vara klart gynnsamt för vår förening genom lägre kostnader.

Det skulle också göra att solcells-anläggning på taket skulle betala sig betydligt bättre.

Redan idag sparar vi per år 35’100 kr på nedgraderingen av befintliga abonnemang. Hade man räknat rätt på detta tidigare hade det varit än mer effektivt. Det finns alltså alltid mycket att aktivt jobba på för att sänka våra kostnader.

Projektet att genomföra samlingen av abonnemangen, solceller etc, är dock längre och betydligt mer arbete, och vi får se om nästa styrelse orkar med att driva det.

Återkommer med rapporten och beslutet när det är klart.

Post Revisions: